Histoportal

Wat maakt je een goede advocaat?

Geplaatst op

Wanneer een individu of bedrijf in een moeilijke situatie zit, dan kunnen ze op zoek zijn naar de hulp van een juridische professional. Een goede advocaat heeft de vaardigheden een dramatische gebeurtenis om te zetten naar een goede afloop. Of het nu is door te helpen bij een moeilijke familiekwestie, hen te beschermen tegen valse beschuldigingen of advies bij geldzaken. Advocaten zijn belangrijk. In deze blog vertellen we wat iemand een goede advocaat maakt.

Ben je zelf op zoek naar een goede advocaat? Patist & Ploegmakers Advocaten geeft je graag juridisch advies.

 

Passie voor je baan

Succesvolle advocaten hebben bijna altijd echt een passie voor hun werk. Je hebt de clichés vast al vaker gehoord: ‘kies een baan waarvan je houdt en je zult geen dag het gevoel hebben dat je werkt’. Mensen die gepassioneerd zijn over wat ze doen, zijn gelukkiger en presteren beter. 

Communicatieve vaardigheden

Advocaten communiceren met cliënten, met de andere partijen in de zaak en met de rechtbank. Daarnaast communiceren advocaten op allerlei verschillende manieren. Een goede advocaat weet hoe hij belangrijke ideeën kan overbrengen door formeel juridisch te schrijven in e-mails, telefoongesprekken en in discussies.

Bereidheid om te luisteren

Eén van de meest onderschatte eigenschappen die bijna elke succesvolle advocaat gemeen heeft, is een sterk vermogen om te luisteren. Hoewel goed luisteren ook onderdeel is van algemene communicatieve vaardigheden, is het belangrijk luisteren zelf te benadrukken. Te veel mensen steken onvoldoende tijd en energie in het begrijpen van de andere partij.

Kennis van de wet

Advocaten kunnen voor heel veel verschillende redenen en problemen worden ingeschakeld. Grote advocaten kennen hun vakgebied. Een deel van de kennis komt voort uit ervaring, een deel komt uit de opleiding. Ben je nu nog bezig met een juridische opleiding? Probeer de lessen te vinden die voor jou het nuttigst zijn in de toekomst.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden