Histoportal

Wat is het voordeel van een digitaal archief?

Geplaatst op

Er zijn een aantal duidelijke voordelen verbonden met een digitaal archief. Dit gaan we in deze blog met je doornemen. Lees daarom snel verder en laat je verrassen door de digitale mogelijkheden. Erg handig. Je ondernemersogen zullen open gaan!

Veilig

Het leuke een digitaal archief is het feit dat je er zo makkelijk een kopie van kunt maken. Een back-up noemen we dat. Zo heb je altijd twee versies. Dan moet je natuurlijk wel zorgen dat de kopie hetzelfde blijft als je werkarchief. Dat kan gewoon door vaak genoeg de nieuwe gegevens toe te voegen aan het kopiearchief. Een ander voordeel van een digitaal archief is het veilig karakter dat het heeft. Zo is het niet vatbaar voor brand of diefstal. Opgeslagen via een cloudconstructie maakt je gegevens nog veiliger opgeborgen. Herbergen via deze methode zorgt voor rust.

Makkelijk om mee te werken

Een voordeel dat veel ondernemers noemen, is de makkelijke werkwijze die een digitaal archief biedt. Zo kunnen werknemers met meerdere documenten tegelijk werken. Met een analoog archief ligt dit toch wat lastiger. Daarbij is het nogal simpel om diverse media te digitaliseren en ze beschikbaar te stellen bij belanghebbenden, denk daarbij aan video-, foto- en tekstbestanden. Zo hoef je niet alle hardware aan te schaffen om de oude media af te spelen.

Updates maken

Met een digitaal archief maak je gemakkelijk een update. Je kunt ook zeer gemakkelijk een digitaal archief voor je laten aanleggen. Gewoon je bestanden laten digitaliseren en daarna dagelijks, wekelijks of maandelijks je bestanden sturen. Dan weet je zeker dat je online digitale archief up-to-date blijft. Waar stuur je ze dan heen, die bestanden? Nou er zijn bedrijven die je documenten gemakkelijk kunnen scannen voor je. Die maken ook zo een kopie voor je. We raden je karmac-digitaliseert.nl aan, zodat je zeker weet dat je archief veilig is.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden