Histoportal

Waarom is het slim om je merknaam te laten registreren?

Geplaatst op

Een merknaam registreren is slim om verschillende redenen. In principe gaat het om het beschermen wat van jou is, je intellectuele eigendomsrecht. Natuurlijk zit de zaak een stukje ingewikkelder in elkaar. Daarom nemen we dit met je in deze blog door. Lees snel verder om te ontdekken hoe je jij kunt profiteren van het registeren van je merk. 

Wat heb je aan een merknaam registreren? 

In principe is het zo dat, wanneer je een merknaam laat registeren, er een concurrent niet mee aan de haal kan gaan. Op deze manier ben jij degene die kan profiteren van je harde arbeid: de conceptontwikkeling, het vervaardigen en testen van de producten die je maakt. Een ander mag hier natuurlijk niet gratis en voor niets mee handeldrijven. Wanneer we een merknaam bespreken, dan noemen we bijvoorbeeld Sprite. Dit valt onder het bedrijf The Coco-Cola Company. Een ander merk van dit bedrijf is Coca-Cola. Op deze manier kan het bedrijf Pepi, niet ook een product maken dat Sprite heet. Natuurlijk gaat deze vlieger ook op wanneer we het hebben over een boekenserie of andere intellectuele onderneming. 

Kun je een boek laten registreren? 

Het is mogelijk om tal van dingen te laten registreren of vastleggen zodat het juridisch duidelijk is dat dingen die jij verzonnen hebt, ook echt van jou zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een logo, een lettertype, een ontwerp van bijvoorbeeld een flesje, een patent voor een technische of medische applicatie. In deze wereld gaat er veel geld om, ontwikkelingskosten zijn vaak erg hoog, daarom is het elke producent in de wereld eraan gelegen om zijn intellectueel eigendomsrecht te beschermen met een gedegen registratie. Wanneer jij een boek geschreven hebt is het belangrijk om dit auteursrecht of het recht om bepaalde werken te mogen publiceren, vast te leggen. Daarvoor zijn allerlei mogelijkheden. 

Advies

Wanneer je niet geheel zeker bent of een merknaam of iets van dien aard goed geregistreerd is voor je, dan is het slim om advies te vragen aan experts. Deze nemen je graag mee  langs de verschillende opties waar jij je voordeel mee kunt doen. Bezoek de site intellecutueeleigendom.nl om meer te weten te komen over dit onderwerp. Ze helpen je graag op vele vlakken je intellectuele eigendom vast te leggen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden