Histoportal

Verpakking: toen en nu

Geplaatst op

Met luxe dozen kun je je producten direct in de kijker spelen in de winkel. Sterker nog, ze zijn op eens 100 keer aantrekkelijker voor klanten. Toch is de verpakking niet altijd zo luxe geweest. Zo werden er voor de eerste verpakkingen dierenhuiden gebruikt. Dit was zo tussen de 12.000 en 5000 jaar voor Christus. In die tijd ontstonden de eerste landbouwsamenlevingen. De verpakking werd gebruikt om de oogst te bewaren en / of te verhandelen. Daarna gingen de Romeinen een stapje verder door vazen te gebruiken om specerijen in op te slaan. Karton wordt zo rond de 17e eeuw uitgevonden en daar werd in Nederland behoorlijk mee geëxperimenteerd in die tijd. 

Luxe verpakking nu 

We gaan van de duizenden jaren oude dierenhuiden naar een luxe verpakking van karton en plastic waarmee producten in de winkel een bijzondere uitstraling krijgen. Dat is een behoorlijke stap. Deze is natuurlijk ook niet zomaar genomen. Er zijn verschillende bedrijven die zich toegelegd hebben op het vervaardigen van hoogwaardige verpakking. Een echte topper in dat rijtje is bangmaverpakking.nl. Ze kijken graag met je mee naar de verschillende zaken die er nodig zijn om je verpakking op een gave manier vorm te geven. Natuurlijk moeten de producten passen in de verpakking en beschermd worden door het materiaal, maar ook grafisch is er een uitdaging. 

Stap voor stap proces

Om een luxe verpakking te kunnen krijgen, is het nodig om stap voor stap te gaan in het proces van conceptontwikkeling. Wanneer jij met eigen idee komt bij bangmaverpakking.nl, dan kijken ze graag met je mee hoe je concept concreet gemaakt kan worden. Ze komen met een eerste versie waar je kritiek op kunt hebben. Vervolgens gaan ze daarmee aan de slag. Zo kom je dus stap voor stap bij het eindresultaat aan. 

Wanneer de solide structuur en de grafische aspecten van de luxeverpakking volledig uitgewerkt en concreet gemaakt zijn, dan heb je als ondernemer echt een gave verpakking in de handen die je vol trots in de winkel kunt gaan bewonderen. 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden