Histoportal

Ontwikkelingen van het internet

Geplaatst op

We hebben nu sinds het begin van de jaren negentig beschikking over het internet. Door de jaren heen groeide het fenomeen uit tot een alledaagsheid waar we niet meer zonder kunnen. Omdat veel zaken in de maatschappij verweven zijn met het internet, komt dit ook met de nodige uitdagingen en risico’s. Er bestaan natuurlijk hackers die graag aan persoonsgegevens komen om daar allerlei illegale zaken mee te doen. Daarbij bestaat het risico dat systemen niet werken, waardoor in de analoge wereld allerlei problemen ontstaan, bijvoorbeeld het banksysteem dat niet werk, problemen in ziekenhuizen en ga zo maar door. Het is erg belangrijk dat verschillende risico’s in kaart gebracht worden en aangepakt.
Veiligheid waarborgen
Wanneer we praten over OWASP dan spreken we over het Open Web Application Security Project. Dit project zet zich in voor veiligere computersystemen. Welke problemen zijn er dan allemaal die kunnen spelen bij computersystemen / online applicaties? We nemen er een aantal met je door:

Een systeem is slecht geprogrammeerd waardoor hackers niet opgemerkt worden. Het kan zijn dat het inloggen onveilig is omdat het systeem dit niet waarborgt. Gevoelige informatie wordt niet goed versleuteld.

Dit kan allemaal voorkomen worden wanneer je OWASP er eens naar laat kijken. Ze draaien dan hun tests en daar rollen dan allerlei verbeterpunten uit.
Wat je zelf heel gemakkelijk kan doen?
Het is natuurlijk niet zo dat je de veiligheid van je systeem altijd maar moet uitbesteden. Wanneer het vooral gaat om de accounts die je hebt, dan is het al heel slim om verschillende wachtwoorden te gebruiken. Het mooiste is voor alle accounts een andere te nemen, maar je kunt ook een set van wachtwoorden nemen en deze afwisselen. Dat maakt het makkelijk om het te onthouden en je hoeft ze niet op te schrijven, zodat ze ook niet per ongeluk op analoge wijze op straat komen te liggen.

Zou je meer willen weten over hoe je een veilig systeem kunt optuigen? Neen dan eens contact op met
[button link=”https://cyberant.com/kennisbank-item/owasp-top-10/
“]cyberant.com[/button]
. Lees ook snel verder op onze site, want we hebben veel leuke teksten waar zeker wat van opsteekt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden