Histoportal

Doelen stellen tijdens de Lean Six Sigma Green Belt training: hoe doe je dat?

Geplaatst op

Tijdens een Lean Six Sigma Green Belt training (kijk voor meer hierover op de website van 5st3ps) leer je om te gaan met bepaalde bedrijfssituaties. Het is de perfecte training om jezelf en het werkveld waarin je actief bent beter te leren kennen. Bovendien is het geschikt voor iedereen, van leraar tot content marketeer tot zorgmedewerker. Wel is het belangrijk om tijdens de training doelen te stellen. Hoe doe je dat? Wij hebben een aantal tips voor je.

Tip 1: Stel haalbare doelen 

Stel ten eerste haalbare en realistische doelen. Doelen moeten meetbaar zijn. Stel geen doelen die onrealistisch zijn. Om te weten of jouw Six Sigma Green Belt training succesvol is, moet je geen doelen stellen die buiten jouw bereik liggen. Een realistisch doel zou zijn om een solide en sterke organisatie op te bouwen aan het einde van de training. Stel geen doel dat buiten jouw bereik ligt. De Green Belt training moet realistisch en haalbaar zijn voor om te slagen.

Tip 2: Stel doelstellingen op de lange én korte termijn

Stel doelen op zowel de korte als lange termijn. De doelstellingen moeten specifiek zijn en jou helpen om de doelstellingen op lange termijn te bereiken. Doelen moeten worden gesteld tegen de achtergrond van de korte- en langetermijndoelen. Deze doelen moeten jou  helpen om de korte termijn doelen te bereiken en daarna de lange termijn doelen. Om de langetermijndoelen te bereiken, zul je dus eerst moeten kijken naar de korte termijn. Oftewel: stap voor stap.

Tip 3: Wees realistisch

Wees realistisch en stel geen extra doelen die buiten je bereik liggen. Stel geen doelen die “leuk zijn om te hebben” maar niet noodzakelijk zijn. De Lean Six Sigma Green Belt training is geen one-shot cursus. Nee, het is een levenslang proces. Korte termijn doelen moeten realistisch en haalbaar zijn en lange termijn doelen ambitieus en zinvol.

Tip 4: Wees je bewust van jouw manier van handelen

Jouw succes bereiken door je bewust te zijn van jouw gedachten en handelingen. Wees je bewust van de doelen die je hebt gesteld. Ze moeten jou helpen om de al eerder genoemde korte- en langetermijndoelen te bereiken. De Lean Six Sigma Green Belt training is meer dan een training. Het is een proces dat je voortaan in jouw dagelijks leven moet toepassen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden