Histoportal

De voordelen van een bv

Geplaatst op

In deze blog willen we graag met je doornemen wat een bv is en wat de voordelen ervan zijn. Lees snel met ons mee. Zo hopen we je te inspireren. Wil je meer weten over economie en geschiedenis, lees dan ook onze andere blogs!

Wat is een bv?

Een bv is een besloten vennootschap wat in Nederland in heel veel verschillende sectoren kan worden opgericht. Bijna iedereen kan hier als bestuurder in worden opgenomen en dan ook nog eens eigenaar van de gehele of gedeeltelijk aandelen zijn.
Een bv is er voor bedrijven om doelmatiger met financiële middelen om te gaan, meer spanning op de begroting te zetten en een hogere winstgevendheid te bereiken. Het voordeel van een bv is dat het geld van de aandeelhouders veilig is wegens het schuldbeschermingsbedrag van 1 miljoen euro. Een bv oprichten is dus slim!

Wat zijn de voordelen van een bv?

Door de bv op te zetten ben je beschermd tegen schuldeisers én je behoudt je belastingvoordelen. Dit is een van de voordelen van het oprichten van een bv. De andere voordelen die je kan beschouwen zijn het feit dat het risico minder wordt, dat je niet meer persoonlijk aansprakelijk bent voor verliezen. Daarnaast kun je je winst verdelen via aandelen of het verkopen van goederen of diensten aan derden, en er is geen limiet op het aantal aandelen die je kunt uitgeven. Als je bv geen winst maakt of voornamelijk afschrijft, dan kun je een verlies laten opvoeren naar het volgende boekjaar. Hierdoor kan het verlies worden hersteld. Wil je een bedrijfspand kopen? Een bv is dan de beste manier om het zonder er veel na te denken te doen. Het staat immers niet op je naam, maar op naam van het bedrijf.
Op onze site houden we graag op de hoogte van de verschillende trends binnen de zakelijke en economische wereld, daarbij is het erg belangrijk om te weten dat wij veel tijd besteden aan geschiedenis, want economie en geschiedenis zijn met elkaar verweven en via de geschiedenis leren we de mensheid kennen en kunnen we eventueel lessen trekken uit hetgeen dat ons voorgegaan is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden