Histoportal

De geschiedenis van gietvloeren

Geplaatst op

Pas sinds de middeleeuwen werd er aandacht besteed aan vloeren. Denk bijvoorbeeld aan rijkelijk versierde vloeren met een verscheidenheid aan mozaïeken. Deze vloeren waren echt belangrijk voor de mensen van toen. Het liet andere zien wat voor stand je had. Dit was dan ook vaak voor de rijkere. Armere hadden vaak een mindere mooie vloer en soms zelfs geen vloer.

Vaak werden er in de middeleeuwen ook bomen in stukken gezaagd en werd dit gebruikt als vloer. De populariteit van de parketvloer schoot omhoog. Toch was deze vloer weer niet voor iedereen. Je betaalde namelijk erg veel en daarom werden deze vloeren vooral in paleizen aangelegd. Pas vanaf de 17de eeuw verscheen deze vloer meer in huizen.

Pas vanaf de industriële revolutie ging de ontwikkeling van vloeren snel. Zo verschenen er tegels. Deze tegels werden in een korte tijd met veel gemaakt, maar toch zag je nog vooral parketvloeren terug. Het was pas vanaf de 20ste dat meer en meer mensen verschillende soorten vloeren probeerden.

Andere vloeren laten aanleggen werd steeds meer en meer normaal. Tot niet veel later de gietvloer werd uitgevonden. Deze vloer werd snel populair omdat het een heel hygiënische vloer is en gemakkelijk is in onderhoud.  Nu zijn ze te verkrijgen in verschillende kleuren en te combineren met andere vloersoorten. Wat een luxe! Nog nooit had je zoveel opties in de afwerking van een vloer.

De populariteit van deze vloer blijft stijgen. Ook niet zo verwonderlijk als je nagaat welke voordelen deze vloer allemaal heeft. De vloer is naadloos waardoor er zich nergens vuil kan ophopen. Ook is het geen probleem om de vloer eens goed te poetsen met water en de PU gietvloer is daarom ook perfect te combineren met vloerverwarming.

Wens je graag wat meer informatie over gietvloeren dan kun je terecht op: www.g-vloeren.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden